HRI-visualisointiblogi

Helsinki Region Infoshare (HRI) julkaisi tänään visualisointibloginsa. Informaatiomuotoilu.fi-porukkakin on päässyt parrasvaloihin videot-osiossa, jossa on kolme Stadi.tv:n tuottamaa videota Open Data Kitchen -workshopistamme Amsterdamin PICNIC-festivaalilta syyskuulta. :) Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan tulevia sisältöpäivityksiä! Jo nyt varsinkin osio visualisointityökaluista on erinomaisen hyödyllistä sisältöä.

Pientä napinan aihetta tulee taas kerran siitä, että tiedon visualisointia ei blogin sisällöissä kunnolla ole erotettu datataiteesta. Hieman hassusti nimetyssä Visualisointiesimerkkejä-osiossa olevat henkilöesittelyt sisältävät mm. Aaron Koblinin joka aivan selvästi on (erittäin kiinnostava) taitelija eikä visualisti, sekä Tatjana Plahovan, jonka tuotanto myös määrittyy enemmän visuaalisen näyttävyyden kuin tiedonvälityksellisten kysymysten kautta. (Jos datataiteen ja tiedon visualisoinnin ero askarruttaa, Robert Kosara määrittelee sen aika näppärästi.)

Tästä kauneusvirheestä huolimatta voi sanoa, että kokonaisuutena HRI-visualisointiblogi vaikuttaa hyvin kiinnostavalta avaukselta. Sisältö on verrattain hyvin toimitettua ja HRI:n laaja toimintakenttä ja kontaktiverkosto taannee sen, että blogiin saadaan kiinnostavaa sisältöä vastaisuudessakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *