Apps4Finland 2012

Tämänvuotinen Apps4Finland-kilpailu on julkistettu. Kyseessä on siis suomalainen avoimen datan sovelluskilpailu, eräänlainen ”avoimen datan Vuoden Huiput”. Kisaan voi ilmoittaa mitä hyvänsä vuoden 2012 aikana julkaistuja kotimaista avointa dataa hyödyntäviä sovelluksia, visualisointeja tai ideoita sellaisiksi. Palkintoja jaetaan myös datan avaajille ja tämän vuoden uutuutena ”dataopas”-sarjassa avoimen datan käyttöön opastaville ohjeillle. Viime vuotisen kisan tulosten perusteella ja avoimen datan ympärillä käyvän pöhinän perusteella uskallan arvata, että tänä vuonna tullaan näkemään todella korkeatasoinen kattaus kilpailutöitä.

Kilpailun deadline on 28.10. eli vielä ei tarvitse sännätä kilpailutöitä jättämään (niiden vastaanotto alkaakin vasta 1.8.), mutta kannattaa jo nyt laittaa kisa mieleen. Viime vuonna visualisointisarjan kärki oli terävä mutta kapea, joten tasokkailla visualisoinneilla on uskoakseni hyvät mahdollisuudet palkintosijoille. Toki tänä vuonna kisa saattaa olla aiempaa kovempi, koska meiltä (Informaatiomuotoilu.fi) on tänä vuonna ensimmäistä kertaa tulossa jokunen kilpailutyö. ;) Kannattaa silti osallistua! Kilpailu on hyvä tapa saada näkyvyyttä projekteilleen ja syksyllä järjestettävä Apps4Finland-gaala on myös erinomainen tilaisuus verkostoitua alan muiden toimijoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *