Parhaat visualisointityökalut yhteen paikkaan koottuna

Interactive Things -suunnittelutoimiston ylläpitämä Datavisualization.ch-blogi on tuottanut erinomaisen koosteen parhaista tarjolla olevista ilmaisista visualisointityökaluista. Listassa on niin javascript-kirjastoja (esim. D3.js, Kartograph), online-työkaluja (Many Eyes, Google Fusion Tables) kuin täysiverisiä ohjelmointiympäristöjä (Processing, Nodebox) ja -kieliäkin (R). Luettelo on hyvin kuratoitu: siinä on mukana kaikki työkalut, jotka itsekin olisin nostanut, eikä ainakaan äkkiseltään silmään sattunut mitään puolivillaisia viritelmiä. Kaikki valikoiman minulle entuudestaan tutut poiminnat ovat oikeasti käyttökelpoisia ja lisäksi on jokunen uusi, kiinnostavan oloinen tuttavuus.

Käsityönä Illustratorissa tai vastaavassa ohjelmassa kuvioita puunaamalla pystyy toteuttamaan vain osan kaikista niistä mahdollisuuksista, joita tiedon visualisointi tarjoaa. Siksi myös graafisten suunnittelijoiden ja journalistien olisi hyvä ottaa ainakin alkeistasolla haltuun ohjelmointipohjaisia työkaluja. Datavisualization.ch:n kuratoiman listan työkaluista monet (valitettavasti eivät kaikki) on suunniteltu tietoisesti niin helppokäyttöisiksi, että myös taidekoululainen ja humanisti niitä oppivat käyttämään. Kannattaa tutustua ennakkoluulottomasti.

One Reply to “Parhaat visualisointityökalut yhteen paikkaan koottuna”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *